Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity.
Sada profesionálních nožů Super 5 - tři nože z damaškové oceli, které lze použít pro téměř všechny typy kuchyňských prací. Abychom dosáhli maximální pevnosti, byly tyto nože vyrobeny starou metodou manuálního kování oceli a naostřeny vodním brusným kamenem o hrubosti zrna 5000. Čepel nožů je vytvořena ze základní vrstvy z oceli VG-10 a damaškové oceli. Baleno v dárkovém balení s látkovým pouzdrem v japonském stylu.
Samura SUPER 5 Sada 3 nožů obsahuje:
Samura SUPER 5 Univerzální nůž
Celková délka: 30,1 cm
Délka čepele: 16 cm
Hmotnost: 169 g
Samura SUPER 5 Nůž Nakiri
Celková délka: 31,5 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 234 g
Samura SUPER 5 Nůž Santoku
Celková délka: 32,2 cm
Délka čepele: 18 cm
Hmotnost: 212 g
Účel a důležitost broušení a leštění nožů
Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti. Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi.