Symbióza japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti - to jsou nože Samura
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Nože jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity.
Velký nůž Santoku je perfektní náhrada za známější šéfkuchařský evropský nůž. Jedná se o tradiční japonský nůž s klasickou geometrií čepele: široká a masivní čepel a páteř klesající ke špičce nože. Vyniká skvělou ergonomií: lze jím pohybovat tam a zpět, nahoru a dolů, přičemž špička zůstává neustále v kontaktu s deskou. Tím, že se nůž neustále dotýká desky vzniká menší potřeba vynaloženého úsilí - díky tomu můžete pracovat déle s daleko menší únavou ruky.
Sada 3 nožů Samura KAIJU obsahuje: Samura KAIJU Nůž na ovoce a zeleninu o celkové délce 38 cm, s délkou čepele 10 cm a hmotností 325 g, Samura KAIJU Univerzální nůž o celkové délce 25,9 cm, s délkou čepele 15 cm a hmotností 86 g a Samura KAIJU Šéfkuchařský nůž o celk. délce 34,5 cm, s délkou čepele 21 cm a hmotností 187 g,
Péče o nože Samura
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Účel a důležitost broušení a leštění nožů
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.