Odšťavňování ovoce je ideální způsob, jak si zajistit každodenní příjem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a dalších živin. Čerstvé šťávy jsou navíc velmi chutné. K lisování ovoce je možné použít různé typy odšťavňovačů - odstředivé, šnekové, ruční nebo dvouhřídelové. Nejširší záběr surovin zvládne zpracovat šnekový a dvouhřídelový. Výhodou šnekového odšťavňovače je ovšem ve srovnání s dvouhřídelovým cena a také jednodušší údržba a čištění. Čerstvé šťávy na rozdíl od kupovaných džusů neobsahují zbytečně přidaný cukr, barviva, konzervanty a další přísady. Vsaďte na osvědčené značky Kuvings, Sage, Sana nebo Omega, se kterými připravíte nejchutnější zdravé ovocné i zeleninové šťávy přesně podle vaší chuti.