Sušená jablka neboli křížaly jsou pochoutkou, kterou již dělaly naše babičky i prababičky. Přestože ty si vystačily s papírem a sušením na půdě, dnes máme naštěstí po ruce praktické pomocníky v podobě sušiček potravin. Díky novým technologiím navíc sušená jablka neztrácí téměř nic ze svých živin, chuti nebo vůně. Vzhledem k tomu, že sušička zbaví jablka všech možných choroboplodných látek, sušená jablka vám vydrží dlouhou dobu… dokud je nesníte. Kvalitní sušička potravin zajišťuje rovnoměrné proudění vzduchu a vy nemusíte neustále přesouvat jednotlivé tácy. Praktický termostat se pro změnu postará o správnou teplotu sušení. Takto připravená domácí sušená jablka jsou plná vitamínů a minerálních látek.
Přečtete si také:
- Sušení potravin nejen pro vitariány
- Jak na přípravu zdravého sušeného česneku
- Usušte si dýňová semínka snadno a rychle
- Jak na přípravu sušených plátků masa